De meest uitdagende links-courses in Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk staat bekend om zijn prachtige golfbanen en uitdagende links-courses. Of je nu een ervaren golfer bent of net begint, deze regio heeft voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest uitdagende courses die Noord-Frankrijk te bieden heeft.

Ontdek de verborgen parels

Noord-Frankrijk is rijk aan verborgen parels als het gaat om golfbanen. Een van deze verborgen parels is Golf de Belle Dune, gelegen in Fort-Mahon-Plage. Deze course is ontworpen door de beroemde architect Jean-Manuel Rossi en biedt een unieke mix van duinen, bossen en grillige waterpartijen. Met zijn smalle fairways en strategisch geplaatste bunkers daagt deze baan zelfs de meest ervaren golfers uit.

Een andere uitdagende course in deze regio is Golf des Dunes in Hardelot. Deze championship course wordt omringd door duinen en biedt prachtige uitzichten op de zee. Met zijn snelle greens en smalle fairways is deze baan een ware uitdaging voor elke golfer.

Uitdaging en schoonheid hand in hand

In de regio Noord-Frankrijk vind je ook golfbanen die niet alleen uitdagend zijn, maar ook nog eens adembenemend mooi. Golf de Wimereux is hier een perfect voorbeeld van. Deze 18-holes baan is gelegen op de kliffen van de Opaalkust en biedt spectaculaire uitzichten op de zee. De combinatie van uitdagende holes en prachtige natuur maakt deze course een must-visit voor elke golfer.

Een andere onmisbare course in deze regio is Golf du Touquet. Deze baan, ook wel bekend als de “Le Phare”, is gelegen in het hart van het duingebied van Le Touquet. Met zijn smalle fairways, strategisch geplaatste bunkers en snelle greens is dit absoluut een van de meest uitdagende banen van Noord-Frankrijk.

Voor elk niveau

Niet alleen ervaren golfers kunnen genieten van de uitdagingen die Noord-Frankrijk te bieden heeft, ook beginners kunnen hier terecht. Golf d’Hardelot is een perfecte keuze voor golfers van alle niveaus. Met zijn twee courses, Les Pins en Les Dunes, biedt deze golfclub voor ieder wat wils. Les Pins is een klassieke parkbaan met smalle fairways en uitdagende greens, terwijl Les Dunes een meer open en speelse sfeer heeft.

Noord-Frankrijk heeft een breed scala aan uitdagende links-courses die geschikt zijn voor golfers van alle niveaus. Of je nu houdt van verborgen parels, adembenemende schoonheid of gewoon een nieuwe uitdaging zoekt, deze regio heeft het allemaal. Vergeet niet je clubs in te pakken en deze prachtige courses zelf te ontdekken!