Pin High, meer dan een golfvakantie

Golfen in eigen land: Ontdek de mooiste golfbanen in Twente

Twente, gelegen in het oosten van Nederland, staat bekend om zijn prachtige natuur, glooiende landschappen en pittoreske dorpjes. Voor golfliefhebbers biedt deze regio een scala aan golfbanen die niet alleen uitdagend zijn, maar ook adembenemend mooi. Of je nu een doorgewinterde golfer bent of een beginner die zijn eerste swings maakt, Twente heeft voor ieder wat wils. In deze blog nemen we je mee langs de mooiste golfbanen in Twente.

1. Golfbaan de Lage Mors – Delden

Golfbaan de Lage Mors, gelegen in Delden, biedt een 9-holes baan die perfect geïntegreerd is in het Twentse coulisselandschap. Deze golfbaan staat bekend om zijn rust en de prachtige natuur. De baan is uitdagend voor golfers van alle niveaus, met strategisch geplaatste waterpartijen en bunkers. Na een rondje golf kun je ontspannen in het sfeervolle clubhuis en genieten van een hapje en een drankje op het terras met uitzicht op de baan.

2. Twentsche Golfclub – Ambt Delden

De Twentsche Golfclub, een van de oudste golfclubs in Nederland, ligt in Ambt Delden en biedt een prachtige 18-holes baan. De baan is ontworpen door de bekende architect Harry Colt en staat bekend om zijn glooiende fairways, strategisch geplaatste bunkers en snelle greens. De natuurlijke omgeving, met oude bomen en waterpartijen, maakt het golfen hier tot een unieke ervaring. Het clubhuis ademt geschiedenis en gastvrijheid, en je kunt hier genieten van culinaire hoogstandjes.

3. Golfbaan ‘t Sybrook – Enschede

Golfbaan ‘t Sybrook, gelegen aan de rand van Enschede, biedt een prachtige 27-holes baan die verdeeld is over drie lussen van elk 9 holes. Deze baan is ontworpen door de beroemde golfbaanarchitect Donald Steel en biedt een perfecte balans tussen uitdaging en speelplezier. De baan voert je langs bossen, heidevelden en waterpartijen, wat zorgt voor afwisselende en interessante holes. Het moderne clubhuis biedt uitgebreide faciliteiten en een restaurant met een prachtig uitzicht op de baan.

4. Golfclub Driene – Hengelo

Golfclub Driene, gelegen in Hengelo, is een 9-holes parkbaan die bekend staat om zijn gezellige en ongedwongen sfeer. De baan is omgeven door groen en waterpartijen, wat een serene en ontspannen speelomgeving creëert. De baan is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde golfers en biedt voldoende uitdaging door de strategisch geplaatste bunkers en smalle fairways. Na een ronde golf kun je terecht in het gezellige clubhuis voor een drankje of een maaltijd.

5. Golfclub De Koepel – Wierden

Golfclub De Koepel, gelegen in Wierden, biedt een prachtige 18-holes baan die is ontworpen door architect Gerard Jol. De baan staat bekend om zijn glooiende fairways, strategisch geplaatste bunkers en snelle greens. De natuurlijke omgeving met bossen, heide en waterpartijen maakt het golfen hier tot een plezierige ervaring. Het moderne clubhuis biedt uitgebreide faciliteiten, waaronder een restaurant met een terras dat uitkijkt over de baan.

6. Golfbaan Het Langeloo – Haaksbergen

Golfbaan Het Langeloo in Haaksbergen is een 9-holes baan die perfect geïntegreerd is in het Twentse landschap. De baan biedt voldoende uitdaging voor golfers van alle niveaus met zijn smalle fairways, waterpartijen en strategisch geplaatste bunkers. Het clubhuis is sfeervol en biedt een prachtig uitzicht op de baan, waardoor het de perfecte plek is om na een rondje golf te ontspannen.

Twente is een paradijs voor golfliefhebbers, met een scala aan prachtige golfbanen die zowel uitdaging als ontspanning bieden. Of je nu kiest voor de historische Twentsche Golfclub, de veelzijdige Golfbaan ‘t Sybrook, of een van de andere mooie banen in de regio, je bent verzekerd van een onvergetelijke golfervaring. Dus pak je clubs, geniet van het prachtige Twentse landschap en verbeter je handicap op een van deze schitterende golfbanen.