Pin High, meer dan een golfvakantie

De Duurste Golfbanen ter Wereld

Golf is al eeuwenlang een sport die associaties oproept met luxe, prestige en elegantie. Terwijl er over de hele wereld talloze prachtige golfbanen zijn, zijn sommige zo exclusief en duur dat ze in een klasse apart vallen.

Deze golfbanen bieden niet alleen uitdagende en prachtig ontworpen holes, maar ook ongeëvenaarde faciliteiten en adembenemende uitzichten. In deze blog nemen we je mee op een reis langs enkele van de duurste golfbanen ter wereld, waar een rondje golf niet alleen een sportieve uitdaging is, maar ook een extravagante ervaring.

1. Shadow Creek Golf Course – Nevada, Verenigde Staten

Shadow Creek, gelegen in de woestijn van Nevada, is misschien wel de meest exclusieve golfbaan ter wereld. Oorspronkelijk ontworpen door de beroemde architect Tom Fazio en geopend in 1989, werd de baan later gerenoveerd om zijn status als elitebaan te behouden. Wat Shadow Creek echt bijzonder maakt, is de manier waarop de baan is aangelegd. Oorspronkelijk een kaal woestijnlandschap, is het nu een groene oase met prachtige waterpartijen en weelderige begroeiing.

Kosten

Een rondje golf op Shadow Creek kost rond de $500 per persoon. Maar dat is niet het enige; de baan is alleen toegankelijk voor gasten van het MGM Resorts hotel, en vervoer naar de baan wordt verzorgd door een limousine, wat de ervaring nog luxueuzer maakt.

Hoogtepunten

 • De baan is bekend om zijn fenomenale lay-out en de uitdagende holes die zijn ontworpen om zelfs de beste golfers op de proef te stellen.
 • De omgeving is spectaculair en kunstmatig aangelegd, met ontelbare bomen, meren en beekjes.

2. Pebble Beach Golf Links – Californië, Verenigde Staten

Pebble Beach, gelegen aan de ruige kustlijn van Californië, is een van de meest iconische golfbanen ter wereld. De baan, geopend in 1919, biedt adembenemende uitzichten over de Stille Oceaan en staat bekend om zijn uitdagende lay-out en rijke geschiedenis.

Kosten

Een rondje golf bij Pebble Beach kost ongeveer $575 per persoon. Deze prijs kan oplopen, afhankelijk van het seizoen en de vraag. Ondanks de hoge kosten is een tee time bij Pebble Beach vaak maanden van tevoren volgeboekt.

Hoogtepunten

 • De uitzichten over de oceaan vanaf verschillende holes zijn werkelijk spectaculair en maken een ronde golf tot een onvergetelijke ervaring.
 • Pebble Beach heeft tal van prestigieuze toernooien georganiseerd, waaronder de U.S. Open, wat bijdraagt aan zijn legendarische status.

3. Old Head Golf Links – County Cork, Ierland

Old Head Golf Links, gelegen op een schiereiland dat uitsteekt in de Atlantische Oceaan, is een van de meest spectaculaire golfbanen ter wereld. De baan, ontworpen door John and Patrick O’Connor en geopend in 1997, biedt dramatische kliffen en eindeloze uitzichten over de oceaan.

Kosten

Een ronde golf bij Old Head kost ongeveer €350 tot €400 per persoon. Dit tarief kan variëren afhankelijk van het seizoen.

Hoogtepunten

 • De baan ligt op een schiereiland met steile kliffen, wat zorgt voor adembenemende uitzichten en unieke golfervaringen.
 • Elke hole biedt een nieuw, verbluffend uitzicht over de Atlantische Oceaan, wat de baan zowel uitdagend als visueel indrukwekkend maakt.

4. St. Andrews Links (Old Course) – Schotland

St. Andrews, bekend als de “Home of Golf”, is een van de oudste en meest gerenommeerde golfbanen ter wereld. De Old Course, gelegen in het historische stadje St. Andrews, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw. Deze baan is een droom voor elke golfliefhebber.

Kosten

Het standaard greenfee voor een rondje op de Old Course is ongeveer £195 tot £270, afhankelijk van het seizoen. De vraag is echter enorm, en veel golfers moeten hun naam in een loterij laten plaatsen om een plek te bemachtigen.

Hoogtepunten

 • De baan heeft een rijke geschiedenis en is een pelgrimsoord voor golfers van over de hele wereld.
 • De iconische Swilcan Bridge en de Road Hole (17e hole) zijn enkele van de meest gefotografeerde en beroemde kenmerken van de golfwereld.

5. Cabo del Sol (Ocean Course) – Los Cabos, Mexico

Cabo del Sol, gelegen aan de zonnige kust van Los Cabos, Mexico, biedt golfers een paradijselijke ervaring met een uitdagende baan die is ontworpen door Jack Nicklaus. De Ocean Course staat bekend om zijn dramatische uitzichten over de Zee van Cortez.

Kosten

Een ronde golf op de Ocean Course kost ongeveer $350 tot $400 per persoon. De baan biedt echter een onvergetelijke ervaring die de prijs meer dan waard is.

Hoogtepunten

 • De combinatie van woestijnlandschap en kustlijn zorgt voor een unieke en uitdagende golfervaring.
 • De spectaculaire uitzichten over de oceaan en de prachtige omgeving maken elke hole tot een visueel genot.

6. The Pinehurst Resort (Course No. 2) – North Carolina, Verenigde Staten

Pinehurst No. 2 is een van de meest historische en prestigieuze golfbanen in de Verenigde Staten. Ontworpen door Donald Ross en geopend in 1907, heeft deze baan tal van grote kampioenschappen georganiseerd, waaronder de U.S. Open.

Kosten

De greenfee voor Pinehurst No. 2 varieert, maar ligt doorgaans tussen de $375 en $495 per persoon. Dit kan hoger zijn tijdens piekseizoenen en speciale evenementen.

Hoogtepunten

 • Pinehurst No. 2 staat bekend om zijn complexe greens en strategisch geplaatste bunkers.
 • De baan heeft een rijke geschiedenis en blijft een favoriet onder professionele golfers.

Conclusie

Golfbanen zoals Shadow Creek, Pebble Beach, en St. Andrews bieden niet alleen een spel, maar een ervaring van ultieme luxe en prestige. Deze banen zijn niet alleen duur vanwege hun exclusiviteit en de kosten om te spelen, maar ook vanwege de ongeëvenaarde ervaring die ze bieden, van adembenemende uitzichten tot perfect onderhouden greens.

Voor de echte golfliefhebber zijn deze banen het toppunt van wat de sport te bieden heeft. Dus, als je ooit de kans krijgt om op een van deze iconische banen te spelen, bereid je dan voor op een ervaring die je nooit zult vergeten.