Golreis Golftime

Mooiste golfbanen van Nederland

In deze blog blijven we dichtbij huis, we nemen de mooiste golfbanen van Nederland door. Golf is een populaire sport in Nederland. Het aantal golfers in Nederland neemt in razend tempo toe. Daarmee is golf één van de snelst groeiende sporten in Nederland.

Nederland is op het gebied van golf al een groot land. Ondanks dat wij een klein landoppervlakte hebben zijn er ruim 280 golfbanen aanwezig.

Goed onderhouden banen

Sterke punten van Nederland als golfland zijn de kwalitatief goed onderhouden banen en de relatief goede betaalbaarheid. Voor een 18 holes golfbaan bedraagt de gemiddelde green fee €60. Daarmee biedt Nederland een goede prijs-kwaliteitverhouding voor de golfliefhebber.

Hieronder wordt de top 5 van mooiste golfbanen weergegeven op basis van de ranking van Leadingcourses. Deze ranking is gebaseerd op de mening van golfers zelf:

  • De Koninklijke Haagsche G&CC

De Koninklijke Haagsche wordt gekozen als beste golfbaan. Op het gebied van onderhoud en uitdaging scoort deze baan hoog. Een belangrijk aspect is de aanwezigheid van hoogteverschillen, bij de aanleg van de baan is hier optimaal gebruik van gemaakt. Een aanrader dus voor elke golfliefhebber.

  • The Dutch

The Dutch is gelegen in Spijk. Al meerdere keren is deze baan de thuisbasis geweest van de KLM open. De baan is van international championship niveau. Dit houdt in dat de baan wordt onderhouden volgens de hoogste Europese normen.

  • Bernardus

Bernardus is een 18-holes golfbaan  op Championship golfcourse niveau gelegen in Cromvoirt. Met het daymembership mag er gebruik gemaakt worden van alles wat Bernardus te bieden heeft. Mocht je partner niet golfen, dan is je partner van harte welkom om vrij gebruik te maken van alle faciliteiten.
Het KLM Open wordt in 2020, 2021 en 2022 gespeeld op Bernardus.

  • Utrechtse golfclub ‘de Pan’

Utrechtse golfclub ‘de Pan’ is echt een prachtige baan en is gelegen in Bosch en duin. Het baantype is een bosbaan waarbij gegolfd wordt in een prachtig heuvelachtig decor omringd door bossen. De combinatie van sport en natuur komt hier prachtig samen.

  • Noordwijkse Golfclub

De Noordwijkse golfclub ligt in Noordwijk aan het Noordzeestrand. De Weidse vergezichten en de architectuur maken de baan daardoor bijzonder uitdagend.

Zoals u ziet is er aanbod genoeg in ons eigen land. Golf-vakantie.nl biedt accommodaties aan in ruim 30 golfbestemmingen in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *