Heerlijke golfvakanties naar Griekenland

Het kan! Maar Griekenland staat niet te boek als een echt golfland. Ondanks dat de sport hier qua klimaat en omgeving heel populair kan worden.  Er zijn op dit moment 11 grote golfclubs te vinden in Griekenland. In Totaal kent Griekenland acht 18-holes golfbanen.

Peloponnesos

De beste golfbanen in Griekenland liggen aan de Costa Navarino. Dit is een vakantiebestemming in het zuidwesten van de Peloponnesos op het vaste land. De golfbanen heten Costa Navarino Dunes Course en de Costa Navarino Bay Course. Beide courses liggen op een klein uur rijden van het vliegveld van Kalamata. De totale lengte van The Bay Course is 5.760 meter en is 71 par.  The Dune course is 72 par en heeft een totale lengte van 6.200 meter.

Athene en Thessaloniki

Bij de Griekse hoofdstad Athene ligt de golfbaan van Glyfada aan de Atheense Rivièra. Dit is ook  een18 holes golf course. De golfbaan van Thessaloniki ligt op het schiereiland Chalkidiki bij het resort Porto Carras.

Griekse eilanden

De 3 bekende Griekse eilanden hebben een 18 holes golfbaan. Op Corfu ligt de golfbaan bij het plaatsje Ermones in de Ropa vallei. Op Kreta zijn er zelfs twee golf courses bij Chersonissos en bij Elounda. The Crete Golf Club voldoet aan de internationale richtlijnen. Deze golfbaan is het hele jaar door geopend. Op Rhodos ligt de golfbaan bij het plaatsje Afandou in de buurt van de bestemming Faliraki in het oostelijk deel van het eiland.

Wist u dat?

  • Op elke plek in Griekenland ben je nooit verder dan 140 km van de kust.
  • Het Griekse eiland Santorini is meerdere keren uitgeroepen tot het mooiste eiland ter wereld.
  • Het is niet gebruikelijk om fooi te geven in Griekenland
  • Athene is ruim 7.000 jaar geleden gesticht en is daarmee een van de oudste steden ter wereld.
  • Het geloof in Griekenland is overwegend Grieks-orthodox, ruim 95% van de bevolking hangt deze stroming aan.
  • In Griekenland schijnt gemiddeld 250 dagen per jaar de zon. Dat is bijna 70%.

Griekenland

Nieuw

Golfreizen Griekenland

TUI BLUE Atlantica Creta Paradise

848,00

Extra fijn? Familiekamer Swim Up, Zwemmen, spelen, sporten, Verse gerechten: showcooking, Alles draait om vakantie vieren, Vermaak voor alle leeftijden, Erkend met eco-label & inclusief transfers.. U boekt deze golfreis direct bij Tui.nl

Nieuw
920,86

Absoluut genieten bij Hotel Kontokali Bay Resort & Spa. Hotel ligt in Griekenland, Corfu. Heerlijk golfen! Nu via Sunweb al vanaf €920.86 per persoon op basis van 8 dagen.

699,00

Voordelig golfen in de zon. Lekker golfen in Griekenland. U boekt deze fijne golfreis al vanaf 699.00 bij Pinhigh.

1.629,00

Schitterend gelegen in prachtige omgeving. Lekker golfen in Griekenland. U boekt deze fijne golfreis al vanaf 1629.00 bij Pinhigh.

Golfreizen Griekenland

Crete Golf Hotel

729,00

Dé Pin High ontdekking in Griekenland. Lekker golfen in Griekenland. U boekt deze fijne golfreis al vanaf 729.00 bij Pinhigh.

Golfreizen Griekenland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.