Golreis Golftime

Betaalbaar golfen in Nederland

Hoogwaardige golfbanen voor een greenfee rond de €60! 

In deze blog gaan wij dieper in op de betaalbaarheid van hoogwaardige golfbanen die Nederland te bieden heeft. Zo hebben wij een top 5 gemaakt van golfbanen waar u voor een relatief lage greenfee veel kwaliteit krijgt.

Uitgangspunten bij het opstellen van deze top 5 zijn de greenfee die rondom de €60 moet liggen en het moeten golfbanen zijn waar wij uit eigen ervaring over kunnen oordelen. Op de genoemde banen hebben wij zelf minimaal één ronde gemaakt.

Van deze banen gaat onze absolute voorkeur uit naar de “Hooge Graven Golfclub” in Ommen. Deze baan ligt in de prachtige omgeving die Ommen biedt. Qua vormgeving en uitdaging springt deze baan er het meest uit.

Hieronder de top 5 Nederlandse golfbanen volgens www.golf-vakantie.nl

De scores die namens golfers zelf via leadingcourses.nl  worden gegeven zijn ook vermeld. 

Hooge Graven Golfclub Ommen

  • Greenfee vanaf € 57,50 
  • Leadingcourses: 8,2 

Omschrijving door golfclub zelf

Ontdek een van de mooiste bosbanen van Nederland. Onze 18 holes wedstrijdbaan en 9 holes par 3 baan bieden prachtige uitdagingen voor zowel de hoge als de lage handicapper. Snelle greens, pittige bunkers en strategisch geplaatste waterpartijen laten uw golfhart sneller kloppen. Niet voor niets schaart Leadingcourses Hooge Graven onder de 25 mooiste golfbanen van ons land.

Op ruim 73 hectare natuurschoon vindt u onze 18 holes wedstrijdbaan en een prachtige 9 holes par 3 baan met zandgrond, heide, weide en vooral heel veel bos. Laat u verrassen door onverwachte vergezichten, verrassende hoogteverschillen, lastige bunkers en strategisch gelegen waterpartijen. 

Rijk van Sybrook in Enschede

  • Greenfee vanaf €66,-
  • Leadingcourses: 8,2 

Omschrijving door golfclub zelf

Golfbaan Het Rijk van Sybrook is een prachtige 27 holes golfbaan, gelegen op een oud landgoed. Het bosrijke gebied wordt afgewisseld door fairways. Verschillende holes bieden uitzicht op een Twents coulisselandschap.

Volgroeide rododendrons sieren een aantal holes, een prachtig gezicht in de bloeitijd. In de baan zijn uitdagende waterpartijen geïntegreerd die geregeld in het spel komen en tussen de holes liggen mooie bospercelen. Vanuit het sfeervolle clubhuis heeft u een prachtig uitzicht op de baan en kunt u genieten van de Twentse natuur. 

Golfbaan “Het Woold” in Asten-Heusden

  • Greenfee vanaf € 57,50 
  • Leadingcourses: 8,5        

Omschrijving door golfclub zelf

Golfbaan het Woold ligt op het schitterende Landgoed het Woold, nabij Nationaal Park de Groote Peel.

Het terrein omvat 85 hectare en op de droge zandgrond treft u diverse natuurlijke uitdagingen aan zoals bos, heide, water en beekdal holes.
De spannende doglegs zijn een uitdaging voor iedere golfer.
Hoewel de totale speellengte 6235 meter is, is de loopafstand kort door de efficiënte routing.

Gastvrijheid is voor ons heel belangrijk. Arrangementen met de kwaliteit van de baan in combinatie met ons culinaire restaurant en hotel, zijn inmiddels wijd en zijd bekend. Met Brabantse gezelligheid doen wij er alles aan om 7 dagen per week van uw golfdag een feest te maken. 

Golfbaan “Stippelberg” in Bakel

  • Greenfee vanaf € 60       ` 
  • Leadingcourses: 8,3    

Omschrijving door golfclub zelf

Gekozen in 2013 tot “Beste Golfbaan van Nederland”!!

Absolute schoonheid in een onverwachte omgeving. Golfbaan Stippelberg is een inland links course, welke gelegen is ten zuiden van natuurgebied “landgoed de Stippelberg” in de gemeente Gemert- Bakel.
De golfbaan dankt zijn naam mede aan de oude stuifduinen die als stippels in het oorspronkelijke landgoed kenmerkend aanwezig waren en op de golfbaan zijn aangebracht.

Het totale complex is 90 hectare groot, grote waterplassen maken een integraal deel uit van de baan. In de loop van de komende jaren zullen deze waterplassen uitgroeien tot een totale omvang van 60 hectare.

Het golfterrein bestaat uit een 18 holes golfbaan; een 9 holes par 3/4 baan en uitgebreide oefenfaciliteiten. Het clubhuis is ruim en uitstekend geoutilleerd, voorzien van een groot terras en prima vergaderfaciliteiten met gratis wifi.
Golfbaan Stippelberg is zo ontworpen dat het keer op keer een uitdaging is deze te spelen, u zult alle facetten van het golfspel ervaren. Bovendien is de baan gedurende vrijwel de gehele winter uitstekend te bespelen.
In een mix van visie, kennis, uitdaging en durf, hopen wij u snel te mogen verwelkomen op deze parel in het Brabantse land.

Drentse Golfclub “De Gelpenberg” in Aalden

  • Greenfee vanaf €65,- 
  • Leadingcourses: 8,3   

Omschrijving door golfclub zelf

Drentse Golfclub “De Gelpenberg” , opgericht in 1970, is de oudste golfclub van Drenthe. De club kent een harmonieus en actief verenigingsleven. Het clubhuis met bar, restaurant, terras, ruime kleedkamers, vergaderaccommodatie en golfshop completeert de faciliteiten en maakt DGC “De Gelpenberg” in combinatie met de baan en de golfschool tot een schitterende bestemming ook voor het organiseren van geheel verzorgde bedrijfsgolfdagen en golfclinics.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *