Golfen in de Algarve

De Algarve is al decennialang de hotspot voor Nederlandse golfliefhebbers. Maar wat maakt deze streek nou zo populair?

Het klimaat

Het bevoorrechte klimaat is een van de sterke punten van de regio. De Algarve kent een middellands zeeklimaat. Dit zorgt ervoor dat de temperaturen wat aangenamer en milder aanvoelen, zowel de pieken in de zomer als de dalen in de winter. In de zomer liggen de maximumtemperaturen aan de kust rond de 27-28 graden. Landinwaarts zijn in de Algarve maxima van rond de 30 graden normaal. In de wintermaanden zakt de temperatuur tot ongeveer 12-13 graden. Waardoor golfen een stuk aangenamer wordt dan tijdens de Hollandse winter.

Omgeving

De Algarve beslaat de gehele breedte van het zuidelijkste stuk Portugal. Hoewel de Algarve de populairste vakantiebestemming binnen Portugal is, zijn er nog geen hordes toeristen te vinden. Zeker wanneer u landinwaarts trekt zijn er nog vrij veel authentieke dorpen en gehuchten te vinden. De regio in het binnenland van de oostelijke Algarve is droog en dor en wordt meestal overgeslagen door toeristen.

De meest bezienswaardige plaatsen zijn o.a. Vila Real de Santo António. Deze authentieke grensstad een aantal toeristische bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn.

Ook Tavira is een aanrader op deze lijst, het is één van de mooiste kuststeden in de regio. Het stadje ligt aan beide zijden van de brede rivier de Gilão en draagt een lange geschiedenis met zich mee.

De stad Olhão staat hoog aangeschreven bij liefhebbers van vis, de stad heeft de grootste vissershaven van de Algarve. Naast het grote aanbod van goede visrestaurants staat de havenmarkt bekend om haar aanbod verse vis.

De hoofdstad Faro mag natuurlijk  niet ontbreken in deze blog. Het is de grootste stad van de Algarve en de internationale luchthaven van Faro is voor de meeste toeristen de toegangspoort tot de regio. Het moderne Faro is de grootste stad in de Algarve en telt ongeveer 50 000 inwoners. Hier vind je veel voorzieningen en is er een groot scala aan winkels en restaurants.

In de Algarve zijn 32 golfclubs met courses van goede kwaliteit te vinden. De echte aanraders zijn Monte Rei Golf & Country Club; Dit is al jaren de mooiste golfbaan van Portugal. De baan is ontworpen door Jack Nicklaus en heeft een lengte van 6567 meter. Op elf van de 18 holes komt water in het spel. Deze prachtige baan ligt tegen de Spaanse grens aan in het oosten van de Algarve.

Ook de golfclub Quinta do Lago stippen wij aan in deze blog. De club ligt dichtbij de luchthaven van Faro. Quinta do Lago is een exclusief resort met 3 18-holes golfbanen; North, South en Laranjal Golf Course. De South Course is het pareltje van de drie. Een prachtige baan met uitzicht op Ria Formosa Natural Park.

De club van Golf Santo Antonio

Omkaderd door een vallei die zich door de baan slingert en zo enkele golvende fairways creëert, is de Golf Santo Antonio in Parque da Floresta een indrukwekkende arena. De golfbaan van Santo Antonio ligt in de buurt van het vissersdorpje Salema.

De Algarve heeft deze ook tijdens deze wintermaanden genoeg te bieden!